Ghiveci din ceapa cu rozmarin

Printeaza

Coaceţi în coajă 1 kg de ceapă albă la cuptor. Lăsaţi ceapa la răcit şi apoi curăţaţi-o şi tăiaţi-o în sferturi. E bine ca cepele să fie de aceleaşi dimensiuni. Spălaţi şi ştergeţi de apă 2 ardei iuţi şi 4-5 rămurele de rozmarin verde. Tăiaţi cât mai mărunt rozmarinul şi ardeiul iute şi amestecaţi-l bine cu ceapa.

Turnaţi peste ingrediente 200 ml ulei de măsline şi 2-3 linguri de oţet de mere. Amestecaţi ingredientele şi lăsaţi vasul peste noapte în loc răcoros. A doua zi puneţi-le în borcane. Adăugaţi în fiecare borcan un strat de 2 degete de ulei, deasupra ingredientelor.

Inchideţi borcanele cu capace şi sterilizaţi-le la bain-marie. Ghiveciul se potriveşte cu carne de pui şi peşte.

Ghiveci din ceapa cu rozmarin

Ghiveci_din_ceapa_cu_rozmarin

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau sa gust si eu din ghiveci sa vad cum ti-a iesit 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.