Ghiveci de toamna
PrinteazaO reteta deliciasa de ghiveci din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, fasole verde, mazare, conopida, gogosari, varza alba, ciuperci, bulion, marar, patrunjel, masline.
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1/2 ţelină mică
- 200 g fasole verde congelată
- 200 g mazăre congelată
- 200 g conopidă congelată
- 2 gogoşari
- 1/4 varză albă
- 250 g ciuperci
- 1 cană bulion
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 200 g măsline
Mod de preparare:
Speli bine zarzavatul, îl tai feliuţe, ceapa juli- en, ardeiul, varza şi ciupercile cubuleţe (dacă sunt mai mici, le laşi întregi). Pui toate legumele într-o cratiţă, le amesteci, adaugi verdeaţă, sare, piper şi o cană de apă. Tai ceapa mărunt, o căleşti în puţin ulei şi o torni peste legume.
Dai cratiţa la cuptor şi o acoperi cu frunze de varză, ca să fiarbă înăbuşit şi să nu se ardă legumele deasupra. Pui, între timp, măslinele la fiert, timp de 15 minute. Dacă ghiveciul îşi lasă zeama multă, scurgi o parte din ea.
Când toate legumele sunt aproape fierte, pui bulionul desfăcut în zeama în care a fiert ghiveciul, apoi măslinele şi mai dai la cuptor pentru 10-15 minute.
Pofta buna!