Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carne

Printeaza

Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carne

Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carne din: carne macra de vita, piept de pui, cartofi, morcovi, ptrunjel, telina, mazare, fasole, ardei, gogosar, oua, cascaval, unt sau margarina, lapte, faina, sare, smantana, pesmet.

 

Ingrediente:

  • 300 g came macră de vită
  • 300 g piept de pui
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 150 g mazăre
  • 150 g fasole verde
  • 1 ardei
  • 1 gogoşar
  • 4 ouă
  • 200 g caşcaval ras
  • 100 g unt sau margarină
  • 200 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • sare
  • smântână
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Inăbuşi în ulei carnea de vită şi pieptul de pui tăiate cubuleţe, apoi tomi puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit până când se în­moaie bine.

Toate legumele spălate şi curăţate le tai cuburi mici şi le înăbuşi într-o cratiţă cu ulei şi puţină apă până devin şi ele moi. Amesteci laptele cu ouăle bătute bine şi cu făină, jumătate din caşcaval şi sarea.

Acest amestec îl răstomi peste zarzavat şi came. îl serveşti fierbinte cu smântână şi presărat cu caşcaval.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. De cand n-am mai facut un ghiveci, ia sa fac si eu un ghiveci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.