Ghiveci de Teleorman

Printeaza

O reteta de ghiveci din: carne de porc, ulei, ceapa, orez, ardei gras, rosii, ardei iute, rosii, ardei iute, patrunjel, usturoi, piper, unt si sare.

Ingrediente:Ghiveci de Teleorman

  • 750 g carne de porc
  • 100 ml ulei
  • 4-5 cepe
  • 100 g orez
  • 2-3 ardei graşi
  • 2 roşii
  • 1 ardei iute
  • 1 legătură pătrunjel şi mărar
  • 5 căţei de usturoi
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai bucăţi, pe care le presari cu sare şi le prăjeşti în ulei încins.

Le scoţi pe o farfurie şi, în grăsimea rămasă, căleşti ceapa tocată.

Cureţi ardeii, opăreşti roşiile şi le decojeşti, apoi le tai bucăţele şi le adaugi peste ceapă.

Pui şi usturoiul tăiat mărunt, le căleşti puţin împreună, apoi torni 1 l de apă caldă, sărezi şi piperezi după gust şi laşi să fiarbă 10 minute.

Adaugi carnea prăjită şi laşi să fiarbă 30 de minute.

Căleşti orezul spălat şi scurs bine în untul încins, adaugi carnea cu legumele, ardeiul iute tocat, sare şi piper după gust şi dai totul la cuptor pentru 30 de minute.

La final, presari verdeaţa tocată.

 

Pofta buna!

 


poate te intereseaza si:

 

Ghiveci de legume cu vin

Ghiveci de legume cu vin

Ghiveci de legume cu vin din: ceapa, rosii, dovlecei, cartofi, usturoi, vin alb, ulei vegetal, cimbrisor, busuioc, tarhon, marar, piper si sare. Ingrediente: 4 cepe 4 rosii 2 dovlecei mici 600 g cartofi fierti in coaja un catel de usturoi 125 g vin alb sec 3 linguri ulei vegetal cimbrisor uscat busuioc un varf de lingurita […]

Ghiveci de dovlecei cu ardei iute

Ghiveci de dovlecei cu ardei iute

Ghiveci de dovlecei cu ardei iute din: dovlecei, ardei, ceapa, rosii, ulei, verdeata, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 3 kg dovlecei 1 kg ardei graşi 500 g ceapă albă 2 kg roşii 500 ml ulei mărar pătrunjel 1 ramură de cimbru sare piper ardei iute   Mod de preparare: Curăţă şi taie dovleceii, presară o […]

Ghiveci calugaresc cu mar

Ghiveci calugaresc cu mar

Ghiveci calugaresc cu mar din: cartofi, morcovi, ardei, vanata, ceapa, rosii, ulei, suc de rosii, sare, piper, mazare, fasole, usturoi, mar, dafin, verdeata. Ingrediente: 6 cartofi tăiaţi cuburi 2 morcovi tăiaţi rondele 2 ardei graşi tăiaţi cuburi 1 vânătă tăiată cuburi 3 cepe tăiate mărunt 250 ml suc de roşii mai gros 4 roşii 100 […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.