Ghiveci de rosii si ardei

Printeaza

Ghiveci de rosii si ardei din: ardei, rosii.

Ingrediente:Ghiveci de rosii si ardei

  • 4 kg ardei
  • 2 kg roşii

Mod de preparare:

Se spală ardeii, se scot cotoarele şi se taie felii. Se curăţă roşiile de coajă. Dacă se curăţă greu, se introduc mai întâi în apă clocotită pentru un minut sau două, astfel se curăţă mai uşor.

Se taie apoi roşiile în patru şi se pun la fiert în cratiţă. Când dau în clocot, se adaugă ardeii şi se fierb împreună, până dau din nou în clocot. Se toarnă în borcane, se presară conservant, se leagă sau se capsează şi se sterilizează prin răcire.

Ghiveciul se prepară în luna august, fiindcă în septembrie atât ardeii, cât şi roşiile sunt puţin mai acrişoare. 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.