Ghiveci de peşte

Printeaza

Ghiveci de peşte

Ghiveci de peşte

Ingrediente:

  • 1,5 kg peşte
  • 200 g morcovi
  • 150 g albitură
  • 200 g ceapă
  • un kg vinete
  • 500 g dovlecei
  • 200 g ardei graşi
  • 300 g fasole verde
  • 300 g mazăre
  • 1,5 kg roşii
  • 300 ml ulei
  • 200 ml vin
  • cimbru
  • sare
  • Preparare:

Peştele de curăţă, se dă cu sare, iar în interior se presară cim­bru. Morcovii, albitura, vinetele şi dovleceii se spală, se curăţă, se taie feliuţe şi se călesc în ulei.

Se adaugă fasolea ruptă în bucăţi, mazărea, ceapa, ardeii graşi, tăiaţi feliuţe, sarea şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute. Se unge o tavă cu ulei şi se aşază în ea jumătate din cantitatea de legume.

Deasupra lor se pune peştele, iar peste el restul de legume. Se toarnă vinul, mujdeiul şi sosul rămas de la călirea legumelor. Se dă vasul la cuptor timp de 20 de minute, se scoate după expirarea timpului, se aşază deasupra roşiile tăiate în două şi se dă tava din nou la cuptor pentru încă 20 de minute.

Ghiveci de peşte

Ghiveci de peşte.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.