Ghiveci de legume cu verdeata
PrinteazaGhiveci de legume cu patrunjel din: cartofi, dovlecei, morcovi, vinete, rosii, usturoi, praz, ardei verde, ceapa, ulei, capere, sare, piper, dafin, patrunjel.
- 0,5 kg cartofi
- 0,5 kg dovlecei
- 0,5 kg morcovi
- 0,5 kg vinete
- 0,5 kg rosii
- 1 capatana de usturoi
- 1 praz
- 1 ardei verde
- 2 cepe mari
- ulei
- capere
- sare
- piper
- dafin
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Ceapa, prazul şi ardeiul tăiate solzi se călesc în ulei. Se adaugă în ordine: morcovii, vinetele, cartofii şi dovleceii tăiaţi rondele.
Se adaugă apă, fără să se depăşească nivelul zarzavaturilor; Când sunt bine fierte, se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubulete mici, usturoiul tocat mărunt, sarea, piperul şi dafinul.
Se mai lasă pe foc 10 minute. Verdeaţa se adaugă după ce se îndepărtează de pe foc.
Ghiveci de legume cu verdeata
Pofta buna!