Ghiveci de carne şi legume

Printeaza

Ghiveci de carne şi legume

Ingrediente :Ghiveci de carne şi legume

  • câte 200 g pulpă de vacă, porc şi viţel
  • sare, piper
  • 1 ceapă mare
  • 500 g cartofi
  • 1 tulpină de praz
  • 250 g varză albă
  • 300 g morcovi
  • partea verde de la 1 ţelină
  • 150 g bulb de ţelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 lingură ulei
  • 1-2 linguriţe maghiran uscat
  • nucşoară
  • cca. 600 ml supă
  • verdeaţă pentru supă

Preparare:

Incingeţi cuptorul la 180°C. Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie şi tăiaţi-o cuburi. Condimentaţi-o cu sare şi piper. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o cubuleţe. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i bucăţi mici.

Pregătiţi legumele, tăiaţi prazul inele, varza albă fâşii, morcovii rondele, iar ţelina bucăţi. Tăiaţi rădăcina de ţelină şi pătrunjel bucăţi. Incingeţi uleiul într-o tigaie sau o tavă pentru friptură şi căliţi acolo ceapa. Puneţi restul ingredientelor în straturi în tigaie.

Presăraţi din când în când cu sare, piper, maghiran şi nucşoară. Turnaţi supa, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi totul la cuptor circa 90 de minute. Amestecaţi mâncarea cu legume şi carne şi condimentaţi-o cu sare şi piper după gust. Spălaţi verdeaţa, tocaţi-o şi presăraţi-o peste mâncare.

Ghiveci de carne şi legume.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.