Ghiveci de carne cu legume la cuptor

Printeaza

Ghiveci de carne cu legume la cuptor din: carne, varza, morcov, patrunjel, telina, mazare, fasole verde, vanata, conopida, rosii, ardei gras, cartofi.

Ingrediente:Ghiveci de carne cu legume la cuptor

  • 600 g carne
  • 1 kg legume asortate (1/2 varză, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină, 1 mana mazăre, 1 mână fasole verde, 1 vânătă, câteva bucheţele conopidă, 2-3 roşii, 2 ardei graşi, 2-3 cartofi)
  • 2 linguri untură sau ulei
  • sare
  • 1 lingură unt

 

Mod de preparare:

Carnea o speli, o scurgi şi o tai în bucăţi potrivite. Varza o tai în bucăţi, morcovul, pătrunjelul şi ţelina le tai felii subţiri. Cureţi o mână de mazăre şi una de fasole verde. Dovlecelul îl cureţi şi îl tai bucăţi potrivite.

Vânăta o cureţi, o tai bucaţi şi o opăreşti, după care o scurgi bine. Intr-o tavă aşezi rânduri de zarzavat si de carne şi adaugi untură suficientă. Introduci tava in cuptorul încălzit potrivit şi laşi ghiveciul să fiarbă înăbuşit.

Dacă scade prea tare, înainte de a fi zarzavatul fiert, adaugi puţină apă fierbinte şi sărezi. Nu amesteci cu lingura, ca să nu se sfărâme zarzavatul, ci mişti tava într-o parte şi alta, pentru a nu se prinde pe fund.

Când este aproape gata, iei capacul şi laşi ghiveciul să se rumenească puţin deasupra, adăugând şi câteva bucăţele de unt proaspşt. Când este gata, presari mărar verde fin tocat, pui capacul şi laşi aşa câteva minute ca să se răcorească.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.