Ghiveci cu praz şi gulii

Printeaza

Ghiveci cu praz şi gulii din: gulii, varza alba, morcovi, cartofi, praz, bulion, ulei, cimbru, piper, sare.

Ingrediente:Ghiveci_cu_praz_si_gulii

  • 300 g gulii tinere, de marime mijlocie
  • 200 g varza alba
  • 4 morcovi mari
  • 2 cartofi
  • 1 fir de praz sau 1 ceapa mare
  • 100 g bulion
  • 1 ml ulei
  • cimbru uscat maruntit
  • piper negru macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureti şi speli legumele. Tai ceapa mărunt, morcovii şi guliile în rondele, cartofii în sferturi, iar varza fideluţă. In uleiul încins, căleşti ceapa, iar după ce a devenit lucioasă, adaugi morcovii, guliile, varza şi, la sfârşit, cartofii.

Continui să le căleşti împreună, până când legumele se înmoaie, după care torni apă fierbinte, cât să le acopere şi le fierbi la foc mediu, timp de 15 minute în puţină apă, cimbru, piper şi sare după gust şi introduci cratiţa în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 10 minute.

Ghiveciul este foarte bun atât rece, cât şi cald. în zilele de post îl consumi ca atare, iar în celelalte zile cu smântână.

Ghiveci cu praz şi gulii

Ghiveci_cu_praz_si_gulii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.