Ghiveci cu legume si verdeata

Printeaza

Ghiveci cu legume si verdeata din: dovlecel, vanata, cartofi noi, ardei gras, rosii, piper rosu, usturoi, praz, patrunjel, apa busuioc, sare, ulei.

Ingrediente:Ghiveci_cu_legume_si_verdeata

  • 1 dovlecel mare
  • 1 vanata potrivita
  • 500 g cartofi noi
  • 1 ardei gras rosu mare
  • 2 rosii
  • piper rosu
  • piper negru
  • 5 catei de usturoi
  • 2 tije de praz sau 1 legatura ceapa alba
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 ml apa
  • frunze de busuioc
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi de coajă dovlecelul, cartofii, usturoiul şi prazul. Le speli şi le laşi la scurs. Speli roşiile, vânătă şi ardeiul gras. Le tai şi le îndepărtezi cotoarele. Vânătă o dai cu sare şi o laşi la scurs 15 minute. Speli verdeata si o lasi la scurs.

Tai cartofii în patru şi îi pui la cuptor într-un vas cu ulei. îi coci la foc mediu şi mai torni, din când în când, câte puţină apă (sunt gata cand s-au rumenit).

Torni puţin ulei într-o tigaie mare şi rumeneşti restul le­gumelor (fără usturoi). Când sunt gata, adaugi us­turoiul tăiat feliuţe, carto­fii şi 100 ml de apă. Condi­mentezi cu sare, piper roşu şi negru, după gust. Ames­teci uşor şi laşi un pic la fiert în tigaie, cu capacul pus, pentru a permite aromelor să se combine.

Dai deoparte şi decorezi ghiveciul în mo­mentul servirii cu verdeaţă tocată.

Ghiveci cu legume si verdeata

Ghiveci_cu_legume_si_verdeata

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Nu prea se mai face ghiveci prin casele romanilor

  2. Simplu si bun ghiveciul asta

  3. NU prea mi-a iesit cum am vrut ghiveciul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.