Ghiveci cu carne de vacă

Printeaza

Ghiveci cu carne de vacă

Ingrediente:Ghiveci cu carne de vacă

  • 750 g carne grasă
  • 3 linguri untură
  • 1 pătrunjel
  • 1 morcov
  • 2 ardei graşi
  • 1 vînătă
  • 1 dovlecel
  • 1 mînă de bame
  • 1 mînă de fasole verde
  • 1 mînă de fasole grasă
  • 1 mînă de fasole ţuvără,
  • 250 g mazăre
  • 1 conopidă mică
  • 2 cepe mari
  • 3 cartofi
  • 1 ţelină mică
  • 5-6 roşii mari
  • 2 căţei de usturoi
  • verdeaţă tocată
  • sare

 

Mod de preparare:

Se taie carnea în bucăţi potrivit de mari, se prăjeşte în untură pînă începe să se rumenească, se adaugă sare şi apă călduţă cît să cuprindă carnea.

Se lasă să fiarbă la foc mic,acoperit, o oră, o orăşi jumătate. În acest timp se pregăteşte zarzavatul. Se curăţă, se spalăşi se taie bucăţi nu prea mari.

Se aşază zarzavatul peste carne, se adaugă roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe tăiate felii verdeaţa şi sarea.

Se lasă să dea cîteva clocote, apoi se pune la cuptor, scutu­rînd cratiţa din cînd în cînd, ca să nu se prindă de fund. Se lasă pînă scade zeama cu totul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.