Ghiveci cu carne de porc

Printeaza

Ghiveci cu carne de porc

Ghiveci cu carne de porc

Ingrediente:

  • 800 g carne de porc
  • 4 vinete
  • 700 g roşii
  • 3 ardei graşi roşii
  • un ardei iute roşu
  • 3 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper
  • două foi de dafin
  • 300 ml apă
  • pătrunjel
  • cimbru
  • mămăligă
  • murături

Preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Vinetele se spală, se taie în felii, apoi în cuburi. Ardeii graşi şi ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Roşiile se spală şi se taie în cubuleţe.

Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ardeii, cepele şi vinetete tocate. Se călesc până când ceapa s-a înmuiat, iar vinetele şi ardeii încep să se prăjească.

Se adaugă roşiile, sarea şi piperul după gust. Se toarnă apa, se adaugă foile de dafin şi se amestecă.

Carnea de porc se porţionează, se prăjeşte în ulei încins, apoi se pune în ghiveci, împreună cu usturoiul curăţat de foi şi tăiat feliuţe.

Se lasă să fiarbă până când carnea începe să se înmoaie, se opreşte focul şi se presară verdeaţă tocată.

Ghiveci cu carne de porc

Ghiveci cu carne de porc.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ghiveci cu carne

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.