Ghiveci aromat

Printeaza

Ghiveci aromat din: tulpini de telina, ceapa, dovlecei, morcovi, cartofi, pasta de tomate, foaie dafin, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Ghiveci_aromat

  • 4 tulpini de telina
  • 5 cepe mici
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • o lingura pasta de tomate
  • o foaie dafin
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

In cratiţa de fiert mâncarea se încinge uleiul şi se pun la călit întâi tulpinile de ţelină spălate, curăţate şi tăiate în două pe lungime. Se adaugă morcovii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi rondele sau bastonaşe, cepele cură­ţate, dovleceii tăiaţi cuburi şi cartofii tăiaţi în două pe lung.

După ce toate s-au călit uşor, se acoperă cu apă, se pune foaie de dafin şi se lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, timp de 40 de minute. Când legumele s-au fiert, se adaugă pasta de tomate, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se mai lasă la fiert încă 10 minute.

Ghiveci aromat

Ghiveci_aromat

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Telina n-are ce cauta in ghiveci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.