Ghiudem uscat si iute

Printeaza

Ghiudem uscat si iute din: carne de oaie, carne de vita, boia iute, sare, piper, cimbru, ardei iute, intestin de vita.

Poate te intereseaza si Ghiudem

Ingrediente:Ghiudem_uscat_si_iute

  • 10 kg carne de oaie (fără grăsime)
  • 10 kg carne de vită
  • 50 g boia iute
  • 100 g sare
  • 200 g piper
  • 50 g cimbru
  • 10-15 ardei iuţi uscaţi (nu prea mari)
  • intestin sub­ţire de vită

 

Mod de preparare:

Dai carnea prin maşina de tocat, adaugi condi­mente şi ardeiul iute, fără seminţe, pe care l-ai pisat bine şi amesteci. Pui maţele pe cârnăţar şi scoţi cârnaţi lungi de circa 40 cm.

Legi fiecare bucată la capete şi o îndoi în formă de potcoavă, îi introduci în apă clocotită pentru opărire, după care îi aşezi între plăci de lemn şi pui o greutate peste ei.

Laşi la presat 2-3 zile, după care îi agăţi la rece pentru a se usca bine carnea. După uscare (ghiudemul trebuie să fie tare), îl tai felii subţiri şi îl serveşti ca aperitiv.

Ghiudem uscat si iute

Ghiudem_uscat_si_iute

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ghiudem reteta
  • reteta ghiudem
  • reteta ghiudem de casa
  • ghiudem de casa
  • ghiudemu uscat
  • retetatraditionala de ghiudem
  • salam turcesc uscat

3 comentarii

  1. Mie imi place ghiudemul

  2. Si mie, asa putin picant, o nebunie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.