Ghiudem uscat si iute

Ghiudem uscat si iute din: carne de oaie, carne de vita, boia iute, sare, piper, cimbru, ardei iute, intestin de vita.

Ingrediente:

  • 10 kg carne de oaie (fără grăsime)
  • 10 kg carne de vită
  • 50 g boia iute
  • 100 g sare
  • 200 g piper
  • 50 g cimbru
  • 10-15 ardei iuţi uscaţi (nu prea mari)
  • intestin sub­ţire de vită

 

Mod de preparare:

Dai carnea prin maşina de tocat, adaugi condi­mente şi ardeiul iute, fără seminţe, pe care l-ai pisat bine şi amesteci. Pui maţele pe cârnăţar şi scoţi cârnaţi lungi de circa 40 cm.

Legi fiecare bucată la capete şi o îndoi în formă de potcoavă, îi introduci în apă clocotită pentru opărire, după care îi aşezi între plăci de lemn şi pui o greutate peste ei.

Laşi la presat 2-3 zile, după care îi agăţi la rece pentru a se usca bine carnea. După uscare (ghiudemul trebuie să fie tare), îl tai felii subţiri şi îl serveşti ca aperitiv.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • reteta ghiudem
  • ghiudem reteta
  • reteta ghiudem de casa
  • reteta ghiudem turcesc
  • ghiudem turcesc
  • reteta ghiudem de oaie si vita
  • reteta de ghiudem
  • reteta ghiudem originala
  • reteta babic de casa
  • mod preparare ghiudem

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact