Ghebe murate

O reteta delicioasa de ghebe murate din: ghebe, otet, sare grunjoasa, boabe de piper, boabe de mustar, boabe de enibahar si foi de dafin.

Ingrediente:

  • 5 kg ghebe
  • 500 ml otet
  • 2 linguri sare grunjoasă neiodâ
  • 1 lingură boabe de piper
  • 1 lingură boabe de muştar
  • 1 lingură boabe de enibahar
  • 4 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ghebele, spălaţi-le şi dacă sunt prea mari, tăiaţi-le în jumătăţi. Fierbeţi-le apoi în apă sărată puţin, timp de 15 minute. Fierbeţi oţetul cu 500ml apă, sarea, piperul, muştarul, enibaharul şi dafinul. Aranjaţi ghebele în borcane, printre ele puneţi căţei de usturoi ţărăneşti, nu din import.

Dacă nu este crescut natural, usturoiul se înverzeşte. Turnaţi peste ingredientele din borcan amestecul cu oţet fierbinte. Legaţi borcanele cu celofan sau închideţi-le cu capac etanş.

Ghebe murate

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ghebe murate
  • ghebe la borcan
  • ghebe murate in otet
  • cum se prepara ghebe murate
  • reteta ghebe murate
  • unde se gasesc ghebe murate

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact