Ghebe murate

Printeaza

O reteta delicioasa de ghebe murate din: ghebe, otet, sare grunjoasa, boabe de piper, boabe de mustar, boabe de enibahar si foi de dafin.

Ingrediente:

  • 5 kg ghebe
  • 500 ml otet
  • 2 linguri sare grunjoasă neiodâ
  • 1 lingură boabe de piper
  • 1 lingură boabe de muştar
  • 1 lingură boabe de enibahar
  • 4 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ghebele, spălaţi-le şi dacă sunt prea mari, tăiaţi-le în jumătăţi. Fierbeţi-le apoi în apă sărată puţin, timp de 15 minute. Fierbeţi oţetul cu 500ml apă, sarea, piperul, muştarul, enibaharul şi dafinul. Aranjaţi ghebele în borcane, printre ele puneţi căţei de usturoi ţărăneşti, nu din import.

Dacă nu este crescut natural, usturoiul se înverzeşte. Turnaţi peste ingredientele din borcan amestecul cu oţet fierbinte. Legaţi borcanele cu celofan sau închideţi-le cu capac etanş.

Ghebe murate

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ghebe murate
  • ghebe marinate
  • ghebe la borcan
  • ghebe in otet pentru iarna
  • ghebe murate pentru iarna
  • ghebe murate in otet
  • ghebe murate retete
  • reteta ghebe murate
  • ghebe la borcan cu otet
  • ghebe la borcan pt iarna

3 comentarii

  1. Sa vedem ce-mi iese cu ghebele murate

  2. Eu asa prepara ghebele murate:

    -2 kg de ghebe spalate
    -400 ml de otet de 9 grade
    -40 g sare
    -20 g piper
    -usturoi dupa gust.

    Mod de preparare:

    Ghebele sunt ciuperci de toamna care se maturizeaza la inceputul lunii octombrie si creasc mai ales în padurile de foioase. Fierbeti 3 litri de apa cu 200 ml de otet si când clocoteste adaugati ciupercile. Amestecati continuu cu o lingura de lemn si când lichidul incepe din nou sa fiarba, luati vasul la o parte si lasati-l acoperit 10 minute. Puneti apoi ciupercile într-un lighean cu apa rece si spalati-le foarte bine. Limpeziti-le în 2-3 ape reci, apoi puneti-le în alt vas cu putin usturoi. Separat fierbeti restul de 200 ml de otet cu 1/2 litru de apa, foi de dafin, sare si piper si când clocoteste turnati peste ciuperci. Lasati-le sa absoarba lichid si, peste o ora, puneti-le în borcane si legati-le cu celofan.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.