Gemuri si dulceturi-retete de top

Printeaza

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.

Dulceata

 

Dulceaţă de piersici

O reteta delicioasa de dulceata de piersici, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg piersici 800 g zahăr zeama de la o jumătate de lămâie Mod de preparare: Se spală bine piersicile până când acestea nu mai au puf deloc şi lasă-le apoi la scurs timp de jumătate de oră. Se opăresc în apă timp de un…Read more »

Dulceaţă de gutui

O reteta delicioasa de dulceata de gutui, zahar, apa, zeama de lamaie, baton de vanilie, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 kg zahăr 600 g gutui cântărite după ce au fost tăiate cubuleţe 500 ml apă 500 ml zeamă de lămâie 1 baton de vanilie esenţă de vanilie Mod de preparare: Intr-o oală, se pun zahărul,…Read more »

Dulceaţă de prune cu nucă

O reteta delicioasa de dulceata de prune cu scortisoara, zahar, coaja de portocala, apa, nuca. Ingrediente: 4 kg prune 1 kg zahăr 2 linguri cu coajă de portocală 3 pahare cu apă 300 g nuci 1 baton de scorţişoară Mod de preparare: Se spală toate prunele şi se îndepărtează sâmburii. Se trec prunele astfel pregătite…Read more »

Dulceaţă de caise cu migdale

O reteta delicioasa de dulceata de caise, zahar, migdale, apa, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg caise 1,200 kg zahăr 200 g migdale 2 pahare cu apă 2 linguri cu zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se aleg fructe dulci, dar nu prea coapte şi moi. Se spală, se opăresc un minut în apă…

Read more »

Dulceaţă de mere cu scortisoară

O reteta delicioasa de dulceata de mere cu scortisoara, zahar, apa. Ingrediente: 1 kg mere 1 kg zahăr 2 pahare cu apă scorţişoară Mod de preparare: Se curăţă merele de coajă, se îndepărtează miezul tare cu sămburi şi se taie cubuleţe. Intr-o oală, se pun zahărul şi apa pe foc. Se fierbe la foc mic…Read more »

Dulceaţă de afine

O reteta delicioasa de dulceata de afine, zahar, lamaie. Ingrediente: 2 kg afine 1,8 kg zahăr 2 lămâi Mod de preparare: Se spală bine afinele şi se scurg bine. Fructele spălate se pun într-o cratiţă mai mare. Printre ele se presară zahărul şi se stoarce zeamă de lămâie. Se lasă două, trei ore, ca să-şi…Read more »

Dulceaţă din fructe de soc

O retete delicioasa de dulceata din fructe de soc, zahar, lamie, apa. Ingrediente: 2,5 kg bobiţe de soc 1,5 kg zahăr 2 lămăi 100 ml apă Mod de preparare: Se spală bine bobiţele de soc în mai multe ape reci şi se lasă la scurs. Se pun apoi într-o cratiţă împreună cu apa şi zahărul.…Read more »

Dulceaţă de zmeură

O reteta delicioasa de dulceata de zmeura, zahar, rom. Ingrediente: 1,5 kg zmeură 1,5 kg zahăr 1 lingură cu rom Mod de preparare: Se spală zmeura şi se scurge bine de apă. Se pun într-o cratiţă, alternativ, un strat de zmeură, unul de zahăr până se termină întreaga cantitate. Se lasă să se odihnească la…Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.