Gem de visine cu zmeura si menta

Printeaza

Gem de visine cu zmeura si menta din: vişine, zmeura, lamaie, menta, zahar.

 

Ingrediente:

  • 1 kg vişine (750 g fără sâmburi)
  • 275 g zmeură (un pahar mare de plastic)
  • 1 lămâie
  • 1 rămurică de mentă proaspătă
  • 500 g zahăr

 

Mod de preparare Gem de visine cu zmeura si menta:

Vişinele fără sâmburi le acoperi cu za­hărul şi le dai la rece pentru câteva ore.

O parte din vişine le mixezi şi restul le laşi întregi.

Pui pe foc vasul cu vişinele, să fiarbă, iar după câteva minute adaugi lămâia, menta şi zme­ura mixată parţial sau zdrobită cu furculiţa.

Poţi pune doar 300 g zahăr peste fructe şi, după ce a scăzut, vezi dacă se leagă sau mai trebuie zahăr.

In acest caz, adaugi restul de zahăr. La final, înlături menta.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.