Gem gustos de cirese

Printeaza

Gem gustos de cirese din: cirese, zahar, suc de lamaie, unt.

Ingrediente:Gem_gustos_de_cirese

  • 2 kg cirese fara samburi
  • 1200 kg zahar
  • sucul unei lamaie
  • unt, cat o nuca (optional)

 

Mod de preparare:

Cireşele curăţate de codite şi de sâmburi Se pun într-o cratiţă alternându-le cu zahărul şi se stropesccu. sucul de lămâie.

Se lasă aşa de seara’până dimineaţa

Se pune vasul apoi la fiert şi, dacă face spumă, se înlătură sau se adaugă o nucă de unt.

Se lasă 40 de minute pe foc şi apoi se toarnă caldă în borcane şi se pun capace. Se lasă cu gura în jos să se răcească.

Gem gustos de cirese

Gem_gustos_de_cirese

Pofta buna!

 

 

 

poate iti place si:

Gem de coacaze negre

Reteta zilei: Gem de cirese cu seminte de chia

Gem de cirese cu seminte de chia din: cirese congelate, suc de lime, sirop de artar, esenta de vanilie, seminte de chia. Poate te intereseaza si: Gem de rubarba Gem de caise Gem de prune cu scortisoara si zeama de lamaie   Ingrediente:  2 cani cirese congelate 1 lingura suc proaspat de lime 1 lingura […]

 

Reteta zilei: Gem de cirese cu mar si capsuni

Gem de cirese cu mar si capsuni din: cirese, capsuni, mar, lamaie, conservant. Ingrediente:  800 g cireșe, fara samburi 200g capsuni, maruntite 1 mar ras sucul de la 1/2 lamaie 350 g de zahăr 1 plic conservant       Mod de preparare: Pune toate ingredientele intr-un vas adanc si se amesteca bine. Se încălzesc […]

 

Reteta zilei: Gem de cirese cu vanilie

Gem de cirese cu vanilie din: cirese, zahar, suc de lamaie, unt, esenta de vanilie.   Ingrediente: 1 kg cirese spalate, tocate 2 cani de zahar ½ ceasca suc de lamaie ½ lingurita de unt 1 lingura esenta de vanilie   Mod de preparare: Intr-o tigaie mare combinati ciresele, sucul de lamaie, zaharul si untul. […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.