Gem delicios, de piersici sau nectarine

Printeaza

Gem delicios, de piersici sau nectarine din: piersici, zahar, esenta de migdale, zeama de lamaie.

Ingrediente:Gem delicios, de piersici sau nectarine

  • 4 kg piersici (nectarine)
  • 1 kg zahar
  • 1 fiola esenta de migdale
  • 30 ml zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Fructelor decojite le scoţi sâmburii şi le tai în 3-4 bucăţi, iar peste ele adaugi alternativ zahărul. Le pui într-o cratiţă emailată până a doua zi, la rece, apoi le dai la fiert, lei spuma care se formează, adaugi  zeama de lămâie, câteva picături de esenţă de migdale şi le laşi să fiarbă până se îngroaşă.

Pui gemul în borcane sterilizate înainte, apoi le introduci în cuptorul preîncălzit încă 10 minute, până când gemul prinde o crustă deasupra. Capsezi borcanele, le înveleai în pături, iar când,s-au răcit le pui în cămară.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.