Gem de prune cu vanilie si nuca

Printeaza

Gem de prune cu vanilie si nuca din: prune bruniarii, zahar, baton de vanilie, miez de nuca.

Ingrediente:Gem_de_prune_cu_vanilie_si_nuca

  • 3 kg prune bruniarii bine coapte
  • 1 kg zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 200 g miez de nuca

 

Mod de preparare:

Speli prunele, le scurgi de apa, scoti samburii si le aseli in vasul pentru preparat.

Torni zaharul peste fructe le lasi la rece pana a doua zi.

Fierbi fructele la foc mic pana se topeste complet zaharul, apoi maresti intensitatea focului, introduci batonul de vanilie taiat bucatele si miezul de nuca (optional).

Inlaturi spuma formata deasupra si amesteci mereu cu o lingula de lemn, pentru a nu se lipi la fundul vasului.

Cand este suficient de legat, opresti focul, torni gemul in borcane incalzite si le sterilizezi in cuptorul incalzit 20-25 de minute.

Dupa ce se racesc, le acoperi cu capace si le depozitezi la loc intunecat si bine aerisit.

Gem de prune cu vanilie si nuca

Gem_de_prune_cu_vanilie_si_nuca

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Prune in sirop de rozmarin

Gem de prune cu lamaie 

Gem de prune cu lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie       Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a […]

 

Desert cu gem

Gem traditional de prune

Gem traditional de prune din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie     Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a doua […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Martin

    Foarte bun gemul de prune!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.