Gem de mere

Printeaza

Gem de mere

Gem de mere

Ingrediente:

  • 5 kg mere (curăţate de coajă şi sâmburi)
  • 1,5-2 kg zahăr (după gust)
  • 1 plic conservant
  • 4-5 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Merele curăţate de coajă şi sâmburi se dau prin răzătoarea mare, se storc de zeamă şi se călesc în ulei. Când merele s-au topit puţin se pune zahărul şi conservantul.

Se fierbe compoziţia până scade zeama. Aveţi grijă să nu se lipească de fundul cratiţei, amestecaţi des!

Se pune gemul în borcane, aşa fierbinte, şi se leagă cu celofan puţin umezit. Legate şi calde, borcanele se pun în haine până se răceşte gemul.

Gem de mere

Gem de mere.jpg Gem de mere3.jpg Gem de mere2.jpg Gem de mere4.jpg Gem de mere1.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.