Gem de mere, pere, prune

Printeaza

Gem de mere, pere, prune din: fructe, zahar, nuci.

Ingrediente:Gem de mere, pere, prune

  • 2 kg fructe
  • 2 kg zahăr
  • 200 g nuci măcinate

Mod de preparare:

Fructele se spală, se curăţă de seminţe/sâm­buri, se dau pe râzătoare sau se trec prin maşina de tocat.

Se amestecă cu zahărul şi se pun la fiert la foc mic. Când siropul a scăzut suficient de mult, se adaugă nucile, se mai fierb împreună 2-3 minute.

Se lasă la răcit, se pun în borcane şi se închid bine.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu-mi place gemul amestecat asa …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.