Gem de grepfrut roz si ghimbir
PrinteazaGem de grepfrut roz si ghimbir din: grepfrut, lamaie, ghimbir, zahar.
- 3 grepfruturi roz mari (aproximativ 1,5 kg), spălate bine
- 2 lămâi mari, spălate bine
- 60 g rădăcină de ghimbir proaspătă, decojită şi feliată subţire
- 2 kg zahăr
- 4 bucăţi tulpină de ghimbir în sirop, tăiate în fâşii scurte şi fine
- 8-10 borcane de gem, sterilizate
Mod de preparare:
Taie fiecare grepfrut în şase felii, iar lămâile în sferturi. Taie-le mărunt cu un cuţit. Lasă sâmburii deoparte. Pune fructele şi sucul într-o oală împreună cu 2 litri de apă.
Aşază feliile de ghimbir şi sâmburii de la citrice într-o bucată de tifon şi leagă-l cu o aţă. Lasă-l în oală alături de fructe, să fiarbă la foc mic timp de 2 ore, până când conţinutul s-a redus la 2,5 litri. Scoate ghimbirul şi sâmburii.
Adaugă zahărul, încălzeşte uşor, amestecând până se dizolvă. Fierbe totul la foc mare timp de 15-20 minute. Dacă gemul este gata, ia oala de pe foc. Adaugă fâşiile de tulpină de ghimbir. Lasă gemul să se odihnească 30 de minute.îndepărtează orice crustă, apoi pune gemul în borcane.
Gem de grepfrut roz si ghimbir
Pofta buna!