Gem de fructe cu esenta de zmeura

Printeaza

Gem de fructe cu esenta de zmeura din: fructe de sezon (mere, portocale, banane, pere, papaya, struguri, guave, kiwi etc),  zahăr, zeamă de lămâie (sau portocală), esenţă de zmeură (ori de alt fruct de pădure), conservant.

Gem de fructe cu esenta de zmeura

Ingrediente:

  • l kg fructe de sezon (mere, portocale, banane, pere, papaya, struguri, guave, kiwi etc. – în cazul fructelor cu seminţe şi coajă acestea eliminându-se înainte de a fi folosite)
  • 1,250 kg zahăr
  • 1/2 linguriţă zeamă de lămâie (sau portocală)
  • 1/2 linguriţă esenţă de zmeură (ori de alt fruct de pădure)
  • un praf de conservant

 

Mod de preparare:

Se spală, se curăţă de coji şi seminţe fructele şi se pasează împreună, în mixer sau cu o lingură de lemn. Se pun într-un vas pe foc mediu circa 250 ml de apă.

Când începe să fiarbă se adaugă fructele, sucul de citrice şi esenţa şi se lasă la foc moale, să se lege bine.

Se ia vasul de pe foc, se adaugă conservantul şi se toarnă, cât încă este fierbinte, în borcane.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.