Gem de catina

Printeaza

Gem de catina din: catina, zahar.

Ingrediente:Gem_de_catina

 

 

Mod de preparare:

Alegi fructe intens colorate, care se coc la sfârșitul lunii octombrie.

Pui boabele de cătină în strecurătoare și le treci prin jet de apă rece, apoi le cureți de codițe.

Le pui la fiert într-o cratiță smălțuită, cu apă cât să le acopere. Le fierbi timp de 5 minute, apoi le scurgi.

Pasezi în blender cantități mici de fructe pe care le pasezi apoi printr-o sită, astfel încât pe aceasta să rămână numai semințele.

În felul acesta, profiți și de substanțelele nutritive din coaja de cătină, știut fiind că uleiul de cătină este prezent mai mult în coaja boabelor.

Pui la fiert din nou pasta de fructe împreună cu zahărul, pentru 15-20 de minute.

Amesteci permanent deoarece în prezența zahărului, pasta de fructe se prinde mai ușor de baza vasului.

Când gemul a mai scăzut, iei cratița de pe foc și umpli borcane de 400 ml, în prealabil spălate, sterlizate și așezate pe suporturi metalice.

Înfiletezi capacele și depozitezi borcanele în cămară.

Gem de catina

Gem_de_catina

Pofta buna!

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Greengage jam with almonds

Gem de catina cu lamaie

Gem de catina cu lamaie din: catina, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg cătină 500 g zahăr 1 lămâie   Mod de preparare: Speli fructele, le alegi şi le rupi codiţele. Le pui într-o cratiţă, torni apă cât să le acoperi şi le laşi să clocotească 5 minute. Le scurgi, le pasezi şi le treci printr-o […]

catina

Ceai de fructe de catina

Cătină-Fruct (Hippophae Rhamnoides)  Descriere Denumire populară: cătină, cătină de râu, cătina albă. Cătina este un arbust care poate creşte pănă la 5-6 metri înălţime. Ramurile prezintă numeroşi ţepi lungi,foarte ascuţiţi, iar frunzele sunt înguste, de culoare verde-argintiu. Florile, brun-gălbui, sunt mici şi apar în lunile martie – aprilie. Principala parte folosită în fitoterapie sunt fructele. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.