Gem de agrişe
PrinteazaGem de agrişe din: apa, zahar fin, agrise, pastaie de vanilie, sare de lamaie.
- 100 ml apa
- 700-800 g zahar fin
- 1 kg agrise
- 1 pastaie de vanilie
- 1 lingurita cu varf sare de lamaie
Mod de preparare:
Se amestecă în apă 200 g zahăr fin şi se dă în clocot până se dizolvă complet. Se curăţă agrişele de codiţe şi florile uscate, se spală bine, se lasă să se scurgă şi se adaugă în siropul de zahăr.Se spală păstaia de vanilie, se crestează, se scoate miezul cu vârful cuţitului.
Miezul şi păstaia se aşază în cratiţă cu agrişele şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 25 min., amestecând până ce compoziţia se îngroaşă. Apoi se scoate păstaia de vanilie şi se adaugă restul de zahăr; se mai fierbe 15-20 min., până se îngroaşă bine.
La final se adaugă sare de lămâie şi se mai dă un clocot. Se toarnă în borcane sterile, care apoi se închid ermetic. Se păstrează la rece şi întuneric.
Gem de agrişe
Pofta buna!