Gem de agrişe

Printeaza

Gem de agrişe din: apa, zahar fin, agrise, pastaie de vanilie, sare de lamaie.

Ingrediente:Gem de agrişe

  • 100 ml apa
  • 700-800 g zahar fin
  • 1 kg agrise
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita cu varf sare de lamaie

 

Mod de preparare:

Se amestecă în apă 200 g zahăr fin şi se dă în clocot până se dizolvă complet. Se curăţă agrişele de codiţe şi florile uscate, se spală bine, se lasă să se scurgă şi se adaugă în siropul de zahăr.Se spală păstaia de vani­lie, se crestează, se scoate miezul cu vârful cuţitului.

Miezul şi păstaia se aşază în cratiţă cu agrişele şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 25 min., amestecând până ce compoziţia se în­groaşă. Apoi se scoate păs­taia de vanilie şi se adaugă restul de zahăr; se mai fierbe 15-20 min., până se îngroaşă bine.

La final se adaugă sare de lămâie şi se mai dă un clocot. Se toarnă în borcane sterile, care apoi se închid ermetic. Se păstrează la rece şi întuneric.

Gem de agrişe

Gem de agrişe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.