Gem aromat de ardei iute
PrinteazaGem aromat de ardei iute din: usturoi, ardei iute, ghimbir, rosii, zahar brun, otet de mere, seminte de mustar, seminte de coriandru, bagheta prajita, branza de capra.
- 4 căţei de usturoi
- 5 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe
- 1 bucată de ghimbir de 5cm, decojit şi tocat grosier
- 500g de roşii coapte, tăiate în sferturi
- 300g de zahăr brun
- 150ml de oţet de mere
- câte 1 linguriţă seminţe de muştar şi de coriandru
- felii de baghetă prăjită şi brânză tare de capra, pentru servit
Mod de preparare:
Pune usturoiul, ardeii iuţi şi ghimbirul în robotul de bucătărie şi pasează-le. Adaugă roşiile şi reporneşte robotul, până când sunt tocate fin. Transferă amestecul într-o cratiţă şi adaugă zahărul, oţetul de mere şi condimentele.
Dă totul în clocot, apoi micşorează focul. Lasă-l pe foc 45 de minute sau până când gemul este gros şi are consistenţa unui sirop. Transferă-l în borcane sterilizate, cu capac. Poate fi păstrat la rece 1 lună.
Serveşte gemul de ardei iute cu felii de baghetă prăjită şi brânză de capră.
Gem aromat de ardei iute
Pofta buna!