Gem aromat de ardei iute

Printeaza

Gem aromat de ardei iute din: usturoi, ardei iute, ghimbir, rosii, zahar brun, otet de mere, seminte de mustar, seminte de coriandru, bagheta prajita, branza de capra.

Ingrediente: Gem_aromat_de_ardei_iute

  • 4 căţei de usturoi
  • 5 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe
  • 1 bucată de ghimbir de 5cm, decojit şi tocat grosier
  • 500g de roşii coapte, tăiate în sferturi
  • 300g de zahăr brun
  • 150ml de oţet de mere
  • câte 1 linguriţă seminţe de muştar şi de coriandru
  • felii de baghetă prăjită şi brânză tare de capra, pentru servit

Mod de preparare:

Pune usturoiul, ardeii iuţi şi ghimbirul în robotul de bucătărie şi pasează-le. Adaugă roşiile şi reporneşte robotul, până când sunt tocate fin. Transferă amestecul într-o cratiţă şi adaugă zahărul, oţetul de mere şi condimentele.

Dă totul în clocot, apoi micşorează focul. Lasă-l pe foc 45 de minute sau până când gemul este gros şi are consistenţa unui sirop. Transferă-l în borcane sterilizate, cu capac. Poate fi păstrat la rece 1 lună.

Serveşte gemul de ardei iute cu felii de baghetă prăjită şi brânză de capră.

Gem aromat de ardei iute

Gem_aromat_de_ardei_iute

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.