Gelatina ruseasca

Printeaza

O reteta gustoasa de gelatina ruseasca din: piept de pui, mazare, gelatina, suc de lamaie, foi de dafin, albus, otet, mustar, ceapa, piper boabe, ienibahar si morcovi.Gelatina ruseasca

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 100 g mazăre congelată
  • 3 plicuri gelatină
  • 1 linguriţă sare
  • sucul de la 1/2 lămâ­ie
  • 2 foi dafin
  • 1 albuş crud cu tot cu coajă
  • 2-3 linguri oţet
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 ceapă mică
  • 10 boabe de piper
  • 10 boabe ienibahar
  • 2 morcovi
  • albuşul de la 2 ouă fierte

 

Mod de preparare:

Pui la fiert carnea. Separat, fierbi morcovii şi mazărea. Prepari plicurile de gelati­nă, urmând instrucţiunile de pe plic. într-o cratiţă, pui 1/2 I apă, sarea, sucul de lămâie, foile de dafin, albuşul de ou cu coajă, oţetul, muştarul, ceapa tăiată mărunt, piperul şi ienibaharul şi, la sfârşit, adaugi gelatina înmuiată.

Le baţi bine cu telul, le pui pe foc şi le ţii până încep să fiarbă. Le iei de pe foc şi le strecori printr-un tifon curat sau printr-o strecurătoare deasă. Tai pieptul de pui feliuţe, iar morcovii rondele. Le aşezi în castronele, în straturi, în felul următor: Aşezi un strat de morcovi, torni puţină gelatină şi dai la congelator pentru 10 minute, până se încheagă.

Scoţi vasul, pui pieptul de pui şi albuşul fiert şi tăiat feliuţe, torni din nou puţină gelatină şi dai din nou la congelator, pentru 10 minute. în acelaşi mod procedezi şi pentru stratul de mazăre. Torni din nou zeamă şi dai gelatina la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.