Gelatina de caise

Printeaza

Gelatina de caise din: caise, apa, zahar, gelatina, vanilie. O reteta simple si gustoasa de gelatina de caise.

 

Ingrediente:Gelatina de caise

  • 3-4 caise coapte
  • 3/4 pahar apâ
  • 2 linguri zahâr
  • 2 foi gela­tina
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Se spală caisele, se taie in două, se îndepărtează sîmburii şi se pun la fiert in siropul preparat din apă, zahăr şi vanilie. Se lasă să fiarbă pană se înmoaie, fără să se sfarame.

Se scot din sirop şi se pun într-o formă sau castronel clătit cu apă rece. Gelatina muiată în apă rece se amestecă cu si­ropul fierbinte pană se dizolvă, apoi se strecoară printr-un tifon peste caise.

Se lasă pană se întă­reşte. înainte de a se scoate din formă, se ţine în­velită într-un şervet înmuiat în apă caldă ca să se desprindă mai uşor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.