Gasca la cuptor

Printeaza

Gasca la cuptor din: gasca, chimen, mere, ceapa, miere, marmelada de portocale, suc de portocala, vin alb, supa, cimbru, portocala, sare, piper, unt, faina, zahar brun, otet de fructe.

Ingrediente: Gasca_la_cuptor

  • 1 gâscă de 3 kg
  • chimen
  • 3 mere
  • 4 cepe
  • 1 lingură miere fluidă
  • 1 lingură marmeladă de portocale
  • sucul de la 1 portocală
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml supă de pasăre
  • cimbru
  • 1 portocală
  • sare, piper

Ingrediente sos:

  • 1 lingură unt
  • 1/2 lingură făină
  • 3 linguri zahăr brun
  • 100 ml supă de pasăre
  • sucul de la 2 portocale
  • 1 lingură oţet de fructe

Mod de preparare:

Se freacă gâscă cu sare şi chimen pe dinăuntru şi pe dinafară. Se spală merele, se curăţă de cotoare şi se taie în patru. Se curăţă cepele şi se taie în patru. Se umple gâscă cu jumătate din cantitatea de mere şi ceapă.

Se amestecă mierea cu marmeladă şi sucul de la o portocală. Se unge gâsca cu această compoziţie şi se marinează la frigider 2 ore.

Intre timp se topeşte untul şi se adaugă făina; se căleşte, se toarnă supa şi se amestecă bine rântaşul. Separat se dă în clocot zahărul cu suc de portocale şi oţet.
Se adaugă rântaş, sare şi piper şi se fierbe 20 min. Se scoate gâscă din frigider, se aşază într-o tavă, se garniseşte cu ceapă şi mere, se presară cimbru şi se toarnă vin.

Se încălzeşte cuptorul la 130 °C şi se coace gâscă acoperită cu un capac, cca 3 ore. Spre finalul timpului de coacere se îndepărtează capacul şi se adaugă felii de portocaiă; se ridică temperatura din cuptor la 180 °C şi se mai coace gâscă până devine crocantă; se stropeşte din când în când cu zeamă din tavă.

Se pune gâscă deoparte şi se păstrează la cald. Se amestecă sosul din tavă cu sosul preparat şi se strecoară. Se aşază gâscă pe un platou preîncălzit şi se ornează cu felii de portocală proaspete; se serveşte cu sos.

Gasca la cuptor

Gasca_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.