Gasca fripta

Printeaza

Gasca fripta

Ingrediente:Gasca fripta

  • 1 gîscă tînără
  • 1/2 lingură untură
  • garnitură de cartofi (700 g cartofi, 100 g untură, 1 ceapă)
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pîrlim şi curăţăm de intestine o gîscă tînără, dăm sare şi piper şi o aşezăm în­tr-un vas de sticlă rezistentă la foc sau într-o tavă. Punem puţină untură ca sâ nu se arda sucul gîştii, stropim uşor cu apă rece şi dăm la cuptor încins.

Cînd gîsca începe să se rumenească, adăugăm în tavă puţină apă, micşorăm focul şi lăsăm să se frigă, stropind des cu sosul ei.

Din cînd în cînd adăugăm cîte o lingură de apă rece ca să nu se ardă sosul. Decupăm gîsca la fel ca raţa friptă şi o servim fierbinte, pe cartofi prăjiţi cu ceapă, iar sosul, în so­sieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.