Gasca fripta
PrinteazaGasca fripta
- 1 gîscă tînără
- 1/2 lingură untură
- garnitură de cartofi (700 g cartofi, 100 g untură, 1 ceapă)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pîrlim şi curăţăm de intestine o gîscă tînără, dăm sare şi piper şi o aşezăm într-un vas de sticlă rezistentă la foc sau într-o tavă. Punem puţină untură ca sâ nu se arda sucul gîştii, stropim uşor cu apă rece şi dăm la cuptor încins.
Cînd gîsca începe să se rumenească, adăugăm în tavă puţină apă, micşorăm focul şi lăsăm să se frigă, stropind des cu sosul ei.
Din cînd în cînd adăugăm cîte o lingură de apă rece ca să nu se ardă sosul. Decupăm gîsca la fel ca raţa friptă şi o servim fierbinte, pe cartofi prăjiţi cu ceapă, iar sosul, în sosieră.
Pofta buna!