Gartene cu sos de vinete

Printeaza

 

O reteta de gartene cu sos de vinete, ceapa, usturoi, morcovi, rosii, ciuperci, vin rosu, foi de dafin si cascaval. Gartene cu sos de vinete

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 3 cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 10 roşii
  • o mână de ciuperci albe
  • 1 pahar de vin roşu
  • 1 pahar supă de pui
  • 1 foaie de dafin
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi toate legumele în afară de vinete şi roşii. Tai mărunt ceapa şi usturoiul, cuburi morcovul şi ciupercile lamele. Le căleşti pe toate în ulei până se înmoaie. Cureţi vinetele, le tai bucăţele şi le căleşti în ulei.

După ce s-au înmuiat, le scoţi într-o strecurătoare şi le laşi să se scurgă. Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai în jumătate, le scoţi seminţele şi le tai cuburi.

Intr-o tigaie pui toate legumele călite cu roşiile, torni vinul, supa de pui, adaugi foaia de dafin, acoperi şi laşi pe foc 30 de minute. După ce a scă­zut zeama, potriveşti de sare şi piper şi mai laşi două minute pe foc, fără capac.

Legumele astfel pregătite sunt perfecte cu gârtene fierte şi la final presărate cu caşcaval ras sau parmezan.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.