Garnituri: Cartofi la cuptor

Printeaza

O reteta simpal si delicioasa de cartofi la cuptor din: cartofi, faina, grasime si ulei.

Ingrediente:Cartofi la cuptor

  • 2,5 kg de cartofi rosii, curatati de coaja
  • 1 lingura de faina normala
  • 140 g grasime de rata sau de gasca
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Se lasă întregi cartofii mici şi medii, iar cei mari se taie jumătăţi. Se pun toţi într-o oală cu apă rece cu sare şi se aduc la fierbere. Se fierb exact 6 minute, apoi se scurg şi se lasă să se usuce câteva minute.

Se mută cartofii într-un castron mare. Se cerne deasupra făina, se presară cu sare şi un pic de piper şi se amestecă bine. Se adaugă 100 g de grăsime şi se amestecă.

Se toarnă grăsimea rămasă şi uleiul într-o tavă, care se bagă în cuptor. Se adaugă cu atenţie cartofii atunci când grăsimea s-a încins, apoi se coc 25 de minute.

Se scoate tava din cuptor, apoi se creşte temperatura la 220° C/ gaz 7. Se întorc cartofii pe partea cealaltă şi se dau din nou la cuptor pentru încă 40 de minute, până ce devin aurii şi crocanţi

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.