Garnitura cu varza de Bruxelles si prosciutto

Printeaza

Garnitura cu varza de Bruxelles si prosciutto din: prosciutto, varză de Bruxelles, unt, lamaie.

Garnitura_cu_varza_de_Bruxelles_si_prosciutto

Ingrediente:

  • 4 felii de prosciutto
  • 750 g varză de Bruxelles, capetele tăiate, iar frunzele exterioare îndepărtate
  • 50 g de unt
  • coaja rasă fin de la 1/4 lămâie

Mod de preparare:

Incinge o tigaie mare şi prăjeşte feliile de prosciutto în tranşe, lăsându-le până când devin maronii şi crocante. Scoate-le din tigaie şi pune-le deoparte.

Fierbe la aburi sau în apă varza de Bruxelles, timp de 7-8 minute, până când devine fragedă, apoi scurge-o şf pune-o în tigaie împreună cu untul, coaja rasă de lămâie, sare şi piper.

Tăvăleşte-o prin untul topit, apoi transfer-o într-un bol, rupe feliile crocante de prosciutto în bucăţi şi pune-le peste varza de Bruxelles. Asezonează cu piper negru proaspăt măcinat.

Garnitura cu varza de Bruxelles si prosciutto

Garnitura_cu_varza_de_Bruxelles_si_prosciutto

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.