Garnitura cu varza de Bruxelles si prosciutto
PrinteazaGarnitura cu varza de Bruxelles si prosciutto din: prosciutto, varză de Bruxelles, unt, lamaie.
Ingrediente:
- 4 felii de prosciutto
- 750 g varză de Bruxelles, capetele tăiate, iar frunzele exterioare îndepărtate
- 50 g de unt
- coaja rasă fin de la 1/4 lămâie
Mod de preparare:
Incinge o tigaie mare şi prăjeşte feliile de prosciutto în tranşe, lăsându-le până când devin maronii şi crocante. Scoate-le din tigaie şi pune-le deoparte.
Fierbe la aburi sau în apă varza de Bruxelles, timp de 7-8 minute, până când devine fragedă, apoi scurge-o şf pune-o în tigaie împreună cu untul, coaja rasă de lămâie, sare şi piper.
Tăvăleşte-o prin untul topit, apoi transfer-o într-un bol, rupe feliile crocante de prosciutto în bucăţi şi pune-le peste varza de Bruxelles. Asezonează cu piper negru proaspăt măcinat.
Garnitura cu varza de Bruxelles si prosciutto
Pofta buna!