Galuste cu spanac in sos alb

Printeaza

O reteta delicioasa de galuste cu spanac in sos alb din: spanac, cascaval, oua, faina, sare, piper, nucsoara si smantana.

Ingrediente:Galuste cu spanac in sos alb

  • 350 g spanac
  • 200 g cascaval
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 350 g smantana

 

Mod de preparare:

Se curăţă spanacul, se spală şi se opăreşte în apă clocotită. Apoi se stoarce bine şi se toacă grosier. Se rade caşcavalul; 150 g se frământă cu ouă, spanac tocat şi făină; se adaugă sare, piper şi nucşoară.

Intr-o farfu­rie adâncă se presară făina. Se scot porţii de aluat, cu 2 linguri şi găluştele obţ’nute se tăvă­lesc pe rând în făină.

Intr-o oală mare se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare; se pun înăuntru găluştele şi se lasă să fiarbă în apa care nu mai clo­coteşte până ce urcă la suprafaţă. Se scot apoi cu lingura de spumă şi se lasă să se scurgă.

Intr-o formă de sufleu se toarnă 175 ml smântână şi se aşază găluştele; se toarnă restul de smântână şi se presară deasupra 50 g caşcaval ras; se coc la cuptor 25 min., până ce suprafaţa se rumeneşte.

Galuste cu spanac in sos alb

Galuste cu spanac in sos alb

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.