Galuste cu slaninuta si varza rosie

Printeaza

Galuste cu slaninuta si varza rosie din: varza rosie, ceapa, untura, zahar, sare, chimen, otet, ceapa, chifle, slanina, faina, sare, galbenusuri, ou si bacon.

Ingrediente:

  • 750 g varza rosie
  • 1 ceapa
  • 3 linguri untura
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • chimen
  • otet
  • 4 cepe

galuste:

  • 6 chifle vechi de-o zi
  • 60 g slanina impanata
  • 500 g faina
  • sare
  • 2 galbenusuri
  • 2 oua mare
  • 140 g bacon feliat

 

Mod de preparare:

Se topeste untura si se prajesc in ea cubulete de chifle, pe toate fetele. Se cerne faina si se amesteca impreuna cu sarea; se face o gropita la mijloc si se sparge inauntru un ou, se adauga galbenusurile si putina apa rece.
Se framanta un aluat omogen in care se inglobeaza si bucatele de bacon si crutoanele. Se lasa sa se odihneasca circa 1 ora.
Intre timp, se toaca varza i o ceapa. Se incinge untura si se caleste ceapa. Se adauga zaharul si se amesteca; apoi se adauga varza tocata, se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit 45 de minute. Cu putin inainte de a fi gata, se adauga otet si chimen, dupa gust.
Intr-o oala mare se pune la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Se modeleaza bilute de aluat (circa 6 cm) si se asaza in apa clocotita; se lasa sa fiarba circa 18-20 de minute. Se scot apoi din apa, cu lingura de spuma. Se asaza pe farfurii si se servesc cu varza rosie.
Se curata 3 cepe si se taie felii subtiri; se pudreaza cu faina si se prajesc in untura. Se servesc impreuna cu galustele.

Galuste cu slaninuta si varza rosie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.