Găluşte dulci

Printeaza

O reteta de galuste dulci din: cartofi, amidon, prune, unt, sos de ciocolata, scortisoara si sare.

Ingrediente:Găluşte dulci

  • 1,2 kg cartofi albi
  • 1-2 linguri cu amidon
  • 700 g prune
  • unt
  • sos de ciocolata
  • scortisoara
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbe 500 g de cartofi în coajă în apă cu sare. Curăţă-i fierbinţi şi dă-i prin maşina de tocat. Dă pe râzătoare restul de cartofi şi stoarce-i într-un prosop. Pasează cartofii fierţi şi amestecă-i cu cei cruzi. Adaugă în amestecul de cartofi 1-2 linguri cu amidon.

Ia cu lingura din compoziţie, aplatizea­ză cu palma, pune deasupra câte o jumătate de prună şi dă aluatului o formă rotundă, de găluşcă.

Aşază-le pe o farfurie, iar când sunt gata, pune-le într-o oală cu apă înfierbântată în care ai adăugat un praf de sare. Fierbe-le 10-15 minute ori până când se ridică la suprafaţa apei. la-le cu spumiera şi aşază-le pe un platou.

Pune deasupra un cub de unt, presară scorţişoară şi serveşte găluştele cu sos de ciocolată.

Găluşte dulci

Găluşte dulci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.