Găluşte din spanac cu sos de roşii

Printeaza

Găluşte din spanac cu sos de roşii 

Ingrediente:Găluşte din spanac cu sos de roşii

  • 1 kg spanac
  • 5 linguri unt
  • 2 ouă
  • 50 g brânză de vaci
  • 150 g făină
  • 100 g caşcaval ras
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 conservă de roşii (sau 3 roşii mari)
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi spanacul, îl speli şi-l opăreşti 5 minute în apă cu sare. Il laşi să se scurgă, apoi îl căleşti 3 minute în 3 linguri de unt. Apoi îl pui deoparte într-un castron. Baţi ouăle şi adaugi brânza de vaci.

Le amesteci cu spanacul, făina, 60 g caşcaval, sare şi piper. Laşi totul pentru o oră la rece. Apoi formezi găluşte din com­poziţie şi le pui într-un vas cu apă care fierbe. Le scoţi după 5-8 minute, apoi le laşi să se scurgă bine.

Pentru sos procedezi aşa:

Cureţi şi toci mărunt ceapa şi usturoiul şi le căleşti cu 2 lin­guri de unt. Tai în bucăţi mici roşiile şi le adaugi peste ceapă. Serveşti sosul cu găluş-tele din spanac presărate cu caşcavalul ras rămas.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.