Galuste din mamaliga umplute cu prune

Printeaza

Galuste din mamaliga umplute cu prune

Ingrediente:Galuste din mamaliga umplute cu prune

  • 10 pahare apă
  • 4 pahare griş
  • 1 pahar făină albă
  • 1 pahar mălai
  • puţină sare
  • 3-4 linguri pesmet
  • 1 kg prune
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pui apa cu puţină sare la fiert într-un ceaun şi când dă în clocot, pui în ploaie grisul, făina şi mălaiul amestecate în prealabil. Faci o mămăligă pripită pe care o răstorni pe un suport de lemn când e gata.

Speli prunele şi le scoţi sâmburii, iar pesmetul îl rumeneşti în ulei. După ce s-a răcit, iei din compoziţia de mămăligă, pui în mijloc o prună şi faci găluşte pe care le tăvăleşti prin pesmet.

Aşezi apoi găluştele în tavă şi le dai la cuptor timp de 20-30 de minute. După ce le-ai scos din cuptor, le pudrezi cu zahăr. Le păţi consuma atât calde, cât şi reci.

Le poţi face şi iama cu fructe din compot sau chiar cu gem.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu-mi plac galustele, de niciun fel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.