Galuste din cartofi cu carne

Printeaza

Galuste din cartofi cu carne din: cartofi, faina, praf de copt, carne de vita, ardei gras, usturoi, ardei iute, oua, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Galuste_din_cartofi_cu_carne

  • 1 kg cartofi fierti si pisati ca pentru piure
  • 1/2 kg faina
  • 1 praf de copt
  • 600 g carne de vita tocata marunt
  • 1 ardei gras rosu
  • 3-4 catei de usturoi
  • ardei iute, dupa preferinta
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • ulei pentru fript

 

Mod de preparare:

Pui carnea la fript într-o tigaie şi tot amestecând, adaugi condimentele. Când îşi schimbă culoarea, pui şi ardeiul gras mărunţit şi laşi pe foc 3-4 minu­te. La urmă, când s-a răcit puţin, spargi şi 1 ou şi amesteci totul.

Pregăteşti găluştele:

Amesteci piureul de cartofi cu făina, praful de copt şi 2 ouă. Condimentezi şi iei din aluat cam o lingură, din care formezi nişte biluţe. Le întinzi pe o planşetă şi în fiecare găluşcă pui o linguriţă din umplutură. Le modelezi bine şi le frigi în uleiul încins. Când sunt rumene pe toate părţile, le scoţi pe un şervet de hârtie. Serveşti găluştile cu salată de sezon.

Galuste din cartofi cu carne

Galuste_din_cartofi_cu_carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.