Galuste de mamaliga cu ciuperci

Printeaza

Galuste de mamaliga cu ciuperci

 Galuste de mamaliga cu ciuperci din: ciuperci, sunca, unt, faina, smantana, oua, malai, cascaval, ulei, pesmet, sare, piper.

Ingrediente: 

  • 500 g ciuperci
  • 200 g şuncă
  • 150 g unt
  • 2 linguri făină
  • 4 linguri smântână
  • 2 ouă
  • 1/2 kg mălai
  • 200 g caşcaval
  • 6 linguri ulei
  • 1 pahar cu pesmet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşti în unt ciupercile mărunt tocate. Le laşi până ce scade zeama pe care şi-o lasă ciupercile. Pui făina, amesteci, adaugi smântână, laşi să dea câteva clocote şi apoi să se răcească, în acest timp, tai şunca mărunt, răzui caşcavalul şi le amesteci cu ciupercile adaugând, după gust, sare şi piper.

Faci mămăliga de consistenţă potrivită şi după ce s-a răcit, iei bucăţi din ea, pui fiecare bucată în căuşul palmei, îi faci o adâncitură şi în fiecare pui câte o linguriţă din amestecul de ciuperci, şuncă şi caşcaval.

Aduni marginile, formezi o găluşcă, o treci prin ou, pesmet şi prăjeşti în ulei încins. Sunt bune cât mai calde, eventual cu smântână deasupra.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.