Galuste de malai si gris cu gem de prune

Printeaza

Galuste de malai si gris cu gem de prune din: gris, malai, faina, apa, zahar, gem de prune, zahar vanilat, pesmet, ulei si sare.

Ingrediente:retete

  • 1 ceaşcă de griş
  • 1/2 ceaşcă mălai
  • 1/2 ceaşcă făină
  • 4 căni apă
  • 4 linguri zahăr
  • 1/2 borcan (de 400 g) gem de prune sau alt gem, sau dul­ceaţă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 6-7 lin­guri pesmet
  • zahăr pudră
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui apa la fiert cu un praf de sare şi cele 4 linguri de zahăr şi când dă în clocot adaugi pe rând grişul, mălaiul şi făina, amestecând mereu.

Laşi pe foc până obţii o „mămăliguţă” nu prea vârtoasă.

Cât timp se răceşte, pui puţin ulei la încins, adaugi pesmetul, îl rumeneşti, după care îl amesteci cu zahărul vanilat şi-l aşezi pe o farfurie întinsă.

Din „mămăliguţa”  puţin răcită, formezi găluşte în mijlocul cărora pui câte o jumătate de linguriţă de gem.

 

Le dai prin prin pesmetul rumenit, le pudrezi cu zahar si le asezi pe un platou.

Sunt bune calde, dar si reci.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.