Galuste de cartofi cu prune si mac

Printeaza

Galuste de cartofi cu prune si mac din: cartofi rosii, faina, mac, prune, zahar, zahar vanilat, ulei, sare, gris, oua.

Ingrediente:Galuste_de_cartofi_cu_prune_si_mac

  • 1/2 kg cartofi rosii
  • 100 g faina
  • 3 linguri mac
  • 6 prune fara samburi
  • zahar dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 40 g gris
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă, îi scoţi din apă şi-i laşi să se răcească.

Intr-o tigaie încingi uleiul, adaugi macul şi laşi pe foc 1-2 minute. Dai deoparte şi adaugi zahărul vanilat şi zahăr, după gust.

Cureţi cartofii şi-i dai prin maşina de tocat, adaugi grisul, ouăle, unul câte unul, sare după gust şi făina puţin câte puţin, frământând bine.

Când obţii un aluat elas-tic, puţin lipicios, îl rulezi şi-l tai în bucăţi egale, de mărimea unei nuci verzi.

Pui la clocotit o oală cu apă. Treci mâinile prin făină, iei o bucată de aluat, o aplatizezi, pui o prună în ea şi înfăşori aluatul.

Când apa începesă fiarbă, pui găluştele şi le laşi până se ridică la suprfaţă, dar nu mai mult de 5-6 minute.

Le scoţi cu spumiera şi le dai prin mac.

Galuste de cartofi cu prune si mac

Galuste_de_cartofi_cu_prune_si_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.