Galuste de branza cu sos fierbinte de fructe

Printeaza

Galuste de branza cu sos fierbinte de fructe din: oua, unt, sare, branza de vaci grasa, gris, fructe mici, zahar,  suc de lamaie, smantana.

Galuste_de_branza_cu_sos_fierbinte_de_fructe

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 50 g unt moale
  • 1 praf sare
  • 300 g brânză de vaci grasă
  • 80 – 90 g griş

Ingrediente pentru sos:

  • 400 g fructe mici (mure, afine, coacăze, zmeură)
  •  100 g zahăr
  • 1 lingură suc de lămâie
  •  200 g smântână

Mod de preparare:

Se aşază fructele într-o oală; se presară zahăr şi se adaugă suc de lămâie; se zdrobesc uşor cu furculiţa. Se încălzesc, se lasă să se topească zahă­rul şi să se încălzească fructele.

Se separă ouăle şi se bat albuşurile. Intr-un castron se bate spumă untul cu sare şi gălbenuşuri; se încorporează brânza de vaci şi grişul. La final se în­globează cu grijă şi albuşul bătut. Se dă în clocot o cantitate mare de apă cu sare.

Cu ajutorul a 2 linguriţe trecute prin apă rece se scot găluşte de aluat şi se pun în apă clocotită. Se lasă să fiarbă cca 5 min., timp în care se întorc o dată.

Se scot găluştele cu lingura de spumă şi se repar­tizează în farfurii; se toarnă deasupra sosul fierbin­te de fructe şi se garnisesc porţiile cu smântână.

Galuste de branza cu sos fierbinte de fructe

Galuste_de_branza_cu_sos_fierbinte_de_fructe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.