Găluste cu prune si migdale

Printeaza

Găluste cu prune si migdale

Ingrediente pentru aluat: Găluste cu prune si migdale

  • 1 kg cartofi
  • 250 g făină
  • 2 ouă
  • sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 kg prune
  • 100 g migdale măcinate
  • 2 linguri pesmet
  • 250 g zahăr
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se fierb în coajă. Fiind calzi, se decojesc bine şi se dau prin maşina de tocat. Se adaugă făina, ouăle, sarea şi se frământă bine. Prunele se desfac în jumătăţi. Aluatul se rulează şi se taie fâşii egale. înainte de a fi introduse în aluat, prunele se tăvălesc prin zahăr, apoi se înveleşte fiecare prună în aluat.

Găluştele de mărimea unui ou se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierb la foc mic 5-10 minute. Se amestecă zahărul cu migdalele şi se rumenesc puţin până capătă o culoare aurie. Găluştele se scot cu o spumieră din apă, se scurg şi se dau prin zahăr şi migdale.

Se pun pe un platou şi se pot servi ca atare sau cu sos de vanilie. Aluatul pentru găluşte cu prune poate fi umplut cu diverse fructe de sezon.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.