Galuste cu prune si cartof

Printeaza

Galuste cu prune si cartof din: cartofi, faina, ulei, zahar, sare, prune, zahar pudra, zahar vanilat.

Galuste_cu_prune_si_cartof

Ingrediente:

  • 400 g cartofi fierti
  • 100 g faina
  • 2 lingurite ulei4
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 750 g prune
  • 200 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul: se pasează cartofii şi se adaugă făină, ulei, zahăr şi sare. Se amestecă până ce se obţine un aluat omogen.

Se spală prunele şi se golesc de sâmburi. Se ia în palme câte o porţie mică de aluat, se aplatizează ca o chifteluţă şi se aşază o prună; se înveleşte pruna în aluat.

Se procedează la fel până la epuizarea ingredientelor.

Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare; când apa clocoteşte se reduce focul şi se aşază înăuntru găluştele.

Se lasă să fiarbă la foc moale până ce găluştele se ridică la suprafaţă.

Se scot găluştele din apă cu lingura de spumă şi se tăvălesc Imediat prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat. Se servesc calde sau reci.

Galuste cu prune si cartof

Galuste_cu_prune_si_cartof

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Galuste cu prune si scortisoara in pesmet

Galuste cu prune si scortisoara in pesmet

Galuste cu prune si scortisoara in pesmet din: cartofi, oua, faina, unt, pesmet, zahar, scortisoara, prune. Ingrediente: 5 cartofi mari 2 ouă 300 g făină 4 linguri unt 200 g pesmet 150 g zahăr amestecat cu scorţişoară un praf sare 300 g prune   Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în coajă, se […]

 

 

Cum se prepară găluştele chinezeşti

Galuste cu prune si nucsoara

Galuste cu prune si nucsoara din: cartofi, sare, unt, doua, faina, prune, zahar pudra, pesmet, scortisoara, nucsoara, esenta de vanilie, zahar vanilat, esenta de rom, sirop de ciocolata, frisca. Ingrediente: 4 cartofi mari 6 g sare 120 g unt două ouă 160 g făină 20 prune 50 g zahăr pudră 120 g pesmet 5 g […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.