Galuste cu pere si alune

Printeaza

Galuste cu pere si alune

Galuste cu pere si alune din: cartofi, unt, pere, ou, gris, faina, alune, lamai, zahar, scortisoara, sare.

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 1 lingură unt
  • 3 pere
  • 1 ou
  • 100 g griş
  • 100 g făină
  • 200 g alune nesărate
  • coaja rasă a unei lămâi
  • 2 linguri zahăr pudră
  • scorţişoară
  • 3 linguri zahăr cristale
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi perele de coajă şi cotoare şi le pui la fiert în 2 căni de apă cu zahăr cristale, iar când sunt gata le laşi să se ră­cească, apoi le tai cubuleţe. Fierbi cartofii în coajă, îi decojeşti şi-i pasezi.

Amesteci piureul obţinut cu untul topit, făina, oul, sarea, scorţişoara, grisul şi coaja rasă de lămâie. Frămânţi aluatul, apoi iei câte o bucată din el, îi pui o bucată de pară în mijloc, formezi găluşca şi o fierbi în apă clocotită cu sare. în acest timp fărâmiţezi alunele.

După 15 minute de fiert găluştele sunt gata. Le treci fierbinţi prin alunele măcinate şi le pre­sari cu zahăr pudră şi scorţişoară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.