Galuste cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de galuste cu legume din: faina, ou, apa, sare, praz, morcov, varza rosie, sare si piper.

Ingrediente:Galuste cu legume

Pentru aluat:

  • 1 kg de făină
  • 1 ou
  • 1 cană de apă
  • sare.

Pentru umplutură:

  • 1 praz
  • 1 morcov
  • varză roşie
  • sare,
  • piper

Preparare:

Din făină, ou, sare şi apă se frământă un aluat. Se curăţă legumele, se taie fideluţă, iar morcovul se dă pe râzătoare, apoi se călesc în puţin ulei încins. După ce s-au călit, se adaugă puţină apă, pentru a se pătrunde mai bine.

Când se evaporă apa, e gata. Se condimentează cu sare şi piper. Aluatul se întinde pe o planşetă, cu un pahar se decupează găluşte rotunde din aluat. Pe jumătate din aluatul găluştii se aşază o lingură din amestecul de legume, pe cealaltă jumătate se unge cu ulei, apoi se lipesc părţile aluatului, formând o semilună.

Marginile se presează uşor cu o furculiţă, pentru a ţine bine compoziţia din interior. Găluştele se prăjesc în ulei încins, apoi se scot pe hârtie absorbantă. Se prepară un sos cu aceleaşi legume călite din compoziţie, la care se adaugă suc de roşii, frunze de ţelină şi de pătrunjel verde proaspăt tocate.

Găluştele se aşază pe un platou deasupra sosului. Se servesc calde.

Galuste cu legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mancam cand eram mica galuste cu legume. Mama facea des. O sa incerc sa fac si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.