Galuste cu carne si smantana

Printeaza

 

Pui într-o cratiţă potrivită 2-3 cepe taiate soizi, puţin ulei şi o bucată de carne fără grăsime de maxim 300 g. Torni deasupra apă să o acopere şi o fierbi până se înmoaie carnea foarte bine. Când aceasta este bună, o scoţi şi o toci.

In sosul rămas în cratiţă adaugi puţină boia de ardei dulce, o roşie tăiată mărunt şi decojită, piper şi puţine condimente. Il laşi să fiarbă, apoi iei 1-2 linguri de sos şi le adaugi la carnea măcinată pentru a o lega puţin.

Intre timp, fierbi 1 kg de cartofi în coajă, îi cureţi şi îi zdrobeşti cu presa. Când s-au răcit îi amesteci cu 1 ou întreg, sare şi făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit (ca la găluştele cu prune).

Acest aluat trebuie lucrat repede, pentru că altfel se umezeşte şi devine lipicios. Din aluat formezi un sul lung de grosimea mâinii şi îl tai felii de cca 2 cm grosime, pe care le turteşti cu mâna şi le înşiri pe planşeta presărată bine cu făină.

Pui la fiert o oală mare cu apă în care ai pus puţină sare. împărţi carnea pe aluat, cu linguriţa. Inchizi, luând feliile în mână şi aducând o margine peste cealaltă ca să obţii o semilună.

Presezi bine marginile cu mâna şi fierbi găluştele în apă clocotită până se ridică la suprafaţa apei. Le treci imediat în sos şi le serveşti fierbinţi, cu multă smântână.

Galuste cu carne si smantana

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • galuste cu carne

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.